Vrienden van de Kerstgroep

Nederland

NIEUWS

In deze tijd, waarin het coronavirus nog steeds actief is, lijkt het ons als bestuur onverstandig om onze najaarsvergadering doorgang te laten vinden. Wij hebben dan ook besloten de bijeenkomst van 3 oktober te laten vervallen

Dit besluit werd mede ingegeven door diverse leden die aangaven dat zij gezien hun kwetsbare gezondheid geen risico’s willen nemen en het verzoek deden om van deze bijeenkomst af te zien.
 
Dit jaar dus geen bijeenkomst van onze vereniging.
Wij hopen elkaar weer gezond en wel te ontmoeten op de voorjaarsvergadering in 2021. Over de datum wordt u nog geïnformeerd.
 
Graag hadden wij u ontmoet op onze najaarsbijeenkomst, maar in deze tijd is de gezondheid van u allen belangrijker dan het doorgaan van een vergadering.
 
 
In november komt ons tijdschrift “De Kerstgroep” weer uit. 
Mocht u nog kopij hebben voor  dit novembernummer dan wordt u verzocht dit voor 1 oktober in te sturen :
 
 

Nov. 2016: Bekendmaking volgende Weltkrippenkongress

Bekendmaking dat het 21ste Weltkrippenkongress zal plaatvinden in de Euregio Maas-Rijn van 15 t/m 19 januari 2020 in Aken. De organiserende verenigingen zijn: Rurdorfer Krippenfreunde, Association Belge des amis de la crèche en “Vrienden van de Kerstgroep” – Nederland.

Verkoopdag devotionalia

Vorden-Kranenburg In het weekend van 12 en 13 september is het wederom Open Monumentendag, inmiddels al bijna een traditie voor het Heiligenbeeldenmuseum om de verkoopdag voor devotionalia te houden. In verband met de Coronamaatregelen kan dit echter niet in de oude vorm, daarom worden op deze dagen, op beperkte schaal in het museum heiligenbeelden, kerstgroepjes, religieuze voorwerpen etc. aangeboden.  

Werelddierendag en Franciscus

In het verlengde van de thematentoonstelling Dieren van Gods schepping is er zondag 4 oktober, de verjaardag van de H. Franciscus, een mooi aanvulling hierop. Het Franciscusbeeld is onlangs prachtig gerestaureerd en hieraan wordt extra aandacht besteed. De restaurateur, Maarten ten Have, is ook aanwezig voor uitleg. De vaste restaurateurs, Fons Rouwhorst en Ineke Heinen, komen een demonstratie restauratie van beelden geven.

Het museum, blijft ondanks de wegwerkzaamheden, welke tot 11 september duren, goed bereikbaar.

Ruurloseweg 101, 7251 LD Kranenburg-Vorden. Tel. 0575-55 64 88, tijdens openingstijden. Open van 12.00 tot 17.00 uur op di, wo, do, za, en zondag. Entree € 6,00 kinderen t/m 12 jaar gratis, museumkaart geldig. Voor meer info zie www.heiligenbeeldenmuseum.nl

Ons zeer betrokken lid Jan Delemarre overlijdt op 7 november 2016. Hij was secretaris van de voormalige afdeling N-H in de periode 1995-2005