Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
kerstboom [10-10-2014 13:20]
peter
kerstboom [29-04-2018 20:13] (huidige)
Regel 4: Regel 4:
 In 1760 werd de kerstboom door de echtgenote van George III in Engeland geïntroduceerd. Duitse emigranten brachten de kerstboom naar Noord-Amerika. In de 19de eeuw verspreidde het gebruik om met Kerst een kerstboom neer te zetten zich ook naar de Scandinavische landen. In 1760 werd de kerstboom door de echtgenote van George III in Engeland geïntroduceerd. Duitse emigranten brachten de kerstboom naar Noord-Amerika. In de 19de eeuw verspreidde het gebruik om met Kerst een kerstboom neer te zetten zich ook naar de Scandinavische landen.
 Rond 1835 deed de kerstboom zijn intrede in Nederland met name in de protestants- christelijke kringen. Na de tweede Wereldoorlog raakt de kerstboom volledig ingeburgerd in Nederland. Rond 1835 deed de kerstboom zijn intrede in Nederland met name in de protestants- christelijke kringen. Na de tweede Wereldoorlog raakt de kerstboom volledig ingeburgerd in Nederland.
 +
 +{{:​kerstboom.jpg}}
  
 In vroeger tijden was de landbouw heel belangrijk. De tijd tussen Kerstmis en Driekoningen was dan een spannende tijd voor de boerten. Het was vroeg donker en men wist niet wat het nieuwe jaar zou brengen. Daarom probeerde men door bepaalde gebruiken de natuur een beetje te helpen. Zo heeft ook het zetten van een kerstboom te maken met het opnieuw tot leven laten komen van de natuur in het begin van het nieuwe jaar. Men zette enkele maanden voor Kerstmis een vruchtboom in een pot. Die boom bloeide dan op de 1ste Kerstdag. Aan bomen die in de winter groen blijven of in het voorjaar tot bloei komen, worden bijzondere krachten toegedicht. In vroeger tijden was de landbouw heel belangrijk. De tijd tussen Kerstmis en Driekoningen was dan een spannende tijd voor de boerten. Het was vroeg donker en men wist niet wat het nieuwe jaar zou brengen. Daarom probeerde men door bepaalde gebruiken de natuur een beetje te helpen. Zo heeft ook het zetten van een kerstboom te maken met het opnieuw tot leven laten komen van de natuur in het begin van het nieuwe jaar. Men zette enkele maanden voor Kerstmis een vruchtboom in een pot. Die boom bloeide dan op de 1ste Kerstdag. Aan bomen die in de winter groen blijven of in het voorjaar tot bloei komen, worden bijzondere krachten toegedicht.
  
 {{tag>​Kerstgebruiken Kerstboomstandaard}} {{tag>​Kerstgebruiken Kerstboomstandaard}}
 
kerstboom.txt · Laatst gewijzigd: 29-04-2018 20:13 (Externe bewerking)
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki