Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
wimpel [24-02-2014 15:11]
peter
wimpel [29-04-2018 20:13] (huidige)
Regel 11: Regel 11:
 **De maansikkel** was in de Oudheid het attribuut van de maagdelijke godin Diana en van de maangodin Luna, die in het Romeinse tijdperk werden vereenzelvigd. De maansikkel blijft hun meest constante attribuut. Een maansikkel in verband met een afbeelding van de maagd Maria symboliseert eveneens kuisheid. **De maansikkel** was in de Oudheid het attribuut van de maagdelijke godin Diana en van de maangodin Luna, die in het Romeinse tijdperk werden vereenzelvigd. De maansikkel blijft hun meest constante attribuut. Een maansikkel in verband met een afbeelding van de maagd Maria symboliseert eveneens kuisheid.
  
-Op de **witte vlag is een soldaat afgebeeld**. Waarschijnlijk verwijst die vlag naar één van de Soldatenheiligen;​ hier staande met een vlag / banier. Het zou Longinus van Caesarea kunnen zijn, dat is de naam van de  Romeinse honderdman centurio, die volgens de overlevering de zijde van Jezus tijdens zijn kruisiging doorboorde met een speer; Johannes 19, 34.+Op de **witte vlag is een soldaat afgebeeld**. Waarschijnlijk verwijst die vlag naar één van de Soldatenheiligen;​ hier staande met een vlag / banier. Het zou Longinus van Caesarea kunnen zijn, dat is de naam van de  Romeinse honderdman ​of centurio, die volgens de overlevering de zijde van Jezus tijdens zijn kruisiging doorboorde met een speer; Johannes 19, 34.
  
 Als er **een schorpioen** wordt verbeeld op een vlag, verwijst dat naar het Bijbelboek Openbaringen 9:5. Door de kracht en het gif van zijn beet staat het dier symbool voor Judas. Daarom verschijnt de schorpioen op vlaggen en schilden van soldaten die Jezus kruisigen. ​ Als er **een schorpioen** wordt verbeeld op een vlag, verwijst dat naar het Bijbelboek Openbaringen 9:5. Door de kracht en het gif van zijn beet staat het dier symbool voor Judas. Daarom verschijnt de schorpioen op vlaggen en schilden van soldaten die Jezus kruisigen. ​
 
wimpel.txt · Laatst gewijzigd: 29-04-2018 20:13 (Externe bewerking)
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki